Bucovina Rock Castle – Ediția a VI-a – Detalii complete
Posted on
În perioada 18-20 august 2016, la Cetatea de Scaun a Sucevei va avea loc cea de-a șasea ediție de Bucovina Rock Castle. Este unul dintre puținele festivaluri cu tematică rock ce se desfășoară pe teritoriul Moldovei, an de an acesta crescând atât ca line-up cât și ca popularitate. Programul din acest an din cadrul ediției stă în felul următor:
Joi, 18 august 2016:
Gray Matters
Jinjer
Implant Pentru Refuz
Negură Bunget
Dark Funeral
Vineri, 19 august 2016:
I’m The Trip
Front
Coma
The Mono Jacks
Alternosfera
Sâmbătă, 20 august 2016:
Nava Mamă
Blazzaj
E.M.I.L.
Antwerp Gipsy Ska Orkestra
Vița de Vie
Festivalul va începe joi, 18 august 2016 undeva după ora 19:00. Camparea este gratuită în zona special amenajată în apropierea Cetății de Scaun a Sucevei. Prețul biletelor pe zi este de 10 lei pentru elevi și studenți și 20 lei pentru adulți. Vă puteți achiziționa abonamente pe toată durata festivalului. Prețul este de 20 lei pentru elevi și studenți și 40 lei pentru adulți. Pentru mai multe detalii sau eventualele modificări, intrați pe pagina oficială a evenimentului.
Gray Matters este una dintre cele mai abstracte proiecte muzicale din underground-ul românesc. Este o trupă ce combină elemente de rock alternativ, cu elemente electro pe versuri ce pot fi atât lente cât și agresive. A fost înființat în orașul București în anul 2014, de atunci având o multitudine de concerte la activ, ultimul lor concert memorabil fiind la Sziget Festival 2016 din Ungaria. Au până la ora actuală piese precum „See The Sun„, „Ten„, „Bipolar„, „My Own Hero” sau „Say Goodbye„.
Jinjer este o trupă în plină ascensiune în ultimii ani. Originară din regiunea orașului Donetsk, Ucraina, trupa a luat naștere în anul 2010. Trupa abordează stilul numit metalcore, cu multe influențe din progressive sau groove metal. Trupa a fost declarată în anul 2013 cea mai buna trupă metal din Ucraina. În același an, trupa a avut primul turneu international prin care au avut foarte multă expunere, trupa devenind populară și nelipsită de la unele festivaluri est-europene precum Rockstadt Extreme Fest sau Bucovina Rock Castle. Anul 2013 marchează și primul album intitulat „Inhale. Don’t Breathe„, un material discografic ce conține piese cunoscute de-ale trupei precum „Exposed as a liar„, „Scissors” sau „Hypocrites & Critics„. Al doilea album al trupei a fost lansat în anul 2014 și se intitulează „Cloud Factory„. De pe acest album au fost făcute videoclipuri la piesele „Who Is Gonna Be the One„, „Bad Water„, „No Hoard of Value” sau piesa ce dă titlul acestui album, „Cloud Factory„. Începutul anului 2016 marchează un punct culminant în cariera trupei. Aceștia au semnat cu Napalm Records, una dintre cele mai cunoscute case de discuri din Europa. Ultimul lor album, „King Of Everything„, al treilea din cariera trupei, se află sub egida celebrei case de discuri. Pâna acuma au fost lansate piesele „Words of Wisdom” „Sit Stay Roll Over„ și „I Speak Astronomy„.
Implant Pentru Refuz este cea mai cunoscută trupă de hardcore din România. Înființată în anul 1995, trupa a devenit de-a lungul timpului una dintre cele mai bune prezențe din scena metal românească. Au lansat în cei 21 de ani de activitate 7 materiale discografice, ultimul fiind „Cartography„, lansat în anul 2015. Este o prezență constantă la festivalurile românești metal, în trecut participând la evenimente precum Stufstock, Peninsula, FânFest sau Bucovina Rock Castle. Au rămas cunoscuți pentru piese precum „Sidef„, „Apus„, „în interior„, „Mental” sau „Nori de gând„.
Negură Bunget este fără doar și poate cea mai cunoscută trupă românesca de black metal. Încorporând elemente folclorice autohtone precum portul popular sau instrumente muzicale neconvenționale precum toaca sau țambalul, trupa a devenit rapid cunoscută pentru elementele noi ce le introducea în metal-ul românesc. Trupa a luat naștere la sfârșitul anului 1994, începand ca un duo format din Negru (Gabriel Mafa) și Hupogrammos Disciple (Edmond Karban). Primul material discografic al trupei a fost „Zîrnindu-să„, lansat în anul 1996, iar un an mai târziu, Sol Faur (Cristian Popescu) s-a alăturat trupei. De-a lungul timpului au lansat 7 albume de studio, ultimul fiind „Tău„, lansat în 2015 și promovat printr-un turneu mondial. Negură Bunget a devenit în cei 20 de ani una dintre cele mai influente și cunoscute trupe din Estul Europei, albume ca „Vîrstele Pământului” sau „Om” fiind considerate albume monumentale pentru black metal-ul românesc. Albumul „Om” este probabil cel mai apreciat album al trupei, pe el aflându-se piese ce încă sunt auzite în concertele Negură Bunget precum „Cunoașterea tăcută„. De-a lungul anilor, componența trupei s-a schimbat, Sol Faur și Hupogrammos Disciple părăsind trupa în anul 2009 și formând trupa Dordeduh în același an. În zilele noastre, singurul membru fondator rămas în trupă este Negru, toboșarul trupei. Ceilalți membrii, pe lângă Negură Bunget, mai activeaza în trupa Grimegod. Negură Bunget va rămâne mereu cunoscută pentru piese precum „Dacia hiperboreană„, „Țesarul de Lumini„, „Pământ„, „Hora Soarelui” sau ceva mai recent, „Nămetenie„.
Dark Funeral este una dintre cele mai apreciate trupe de black metal din lume. Înființată în 1993, trupa a lansat 14 materiale discografice, ultimul fiind „Where Shadows Forever Reign„, lansat în anul 2016. Este una dintre cele mai influente și apreciate trupe din aria black metal. Versurile trupei au ca inspirație anti-creștinismul, satanismul sau ziua apocalipsei, acestea regăsindu-se în piese precum „My Funeral„, „Nail Them To The Cross„, „Unchain My Soul„, sau, ceva mai recent, „Where Shadows Forever Reign„.
I’m The Trip este o trupă de rock alternativ din orașul Sibiu. Înființați în anul 2012, trupa a devenit cunoscută în lumea underground-ului românesc datorita influențelor psihedelice, hardcore punk, blues și multe altele, toate adunate și formând stilul muzical abordat de trupă. A fost declarată de Maximum Rock Magazine în anul 2014 „Best Rock Newcomer„. Au la activ piese precum „Kill Buzz„, „Blind Date„, „I Only Want You„, „Right & Wrong” sau „The Play„.
FronT este o trupă de rock/metal alternativ din orașul Cluj-Napoca. Înființați în anul 2009, trupa a lansat în același an primul lor EP intitulat „Where Do You Go„. Acesta conține 3 piese: „Positive„, „Coward” și piesa ce dă titlul acestui EP, „Where Do You Go„. Datorită unor diferențe de viziune, unii membrii au părasit trupa, aceasta fiind timp de 5 ani în pauza. În anul 2014, aceasta a revenit, iar în februarie 2015, a lansat „Left Inside„, piesa care le-a adus expunere și câteva concerte în cadrul unor festivaluri precum „Zilele Prieteniei Bergenbier” din anul 2015. „Alive” este probabil cea mai cunoscuta piesă a trupei până la ora actuală. Inițial, aceasta trebuia lansată în toamna anului 2015, dar datorită evenimentului tragic din clubul Colectiv, a fost amânată până la începutul anului 2016. FronT are până la ora actuală piese precum „Front„, „Clipa 0„, „Sun” sau „Say„.
Coma este una dintre cele mai cunoscute trupe din România. Aceștia sunt una dintre primele trupe de rock alternativ din țara noastră, stilul lor evoluând de-a lungul timpului, și având influențe de metal și hardcore. Aceștia au la activ 3 materiale discografice lansate, și multe piese extrem de cunoscute precum „Vezi„, „Chip„, „Un semn„, „Cântă-mi povestea” sau „Coboară-mă-n Rai„.
The Mono Jacks este trupa lui Doru Trăscău, fostul solist al trupei AB4. Trupaabordează genul muzical numit rock alternativ. A avut o perioadă de pauză, dar au revenit în luna mai 2015, odată cu lansarea videoclipului piesei „Tablou„. Au la activ două materiale discografice: „Now In Stereo” lansat în 2010 și „Fortunes” lansat în 2011. Au piese precum „Come back girl„, „Woman” „Gândurile„ sau, ceva mai recent, „Drumul„.
Alternosfera este fără doar și poate una dintre cele mai populare formații venite din Republica Moldova. Înființați în anul 1998, trupa a devenit cunoscută publicului larg odată cu lansarea piesei „Wamintirile„, o piesă ce pur și simplu a invadat posturile de radio și televiziune din România de la vremea respectivă. Au la activ 5 materiale discografice, ultimul fiind „Haosoleum” lansat în anul 2015. Sunt nelipsiți de pe marile scene muzicale ale României, fiind mereu o trupă cu un public extrem de numeros și fidel la fiecare concert. Au lansat de-a lungul anilor piese precum „Wamintirile„, „Muta„, „Ne unește ne desparte” sau „Visători cu plumb în ochi„.
Nava Mamă este un proiect muzical format din membrii trupelor clujeneFluturi Pe Asfalt, Alternativ Quartet și Quantum Drive. Aceștia au luat naștere în martie 2013, iar primul concert al acestora a fost format din piese formate predominant din improvizații cântate în limba română, membrii trupei regăsindu-se cel mai bine în ea. Au la activ un album intitulat sugetiv „Nava Mamă„, lansat în anul 2015. Au piese precum “Ne așteaptă“, “Ca Pământul”, „Mintea îmi pleacă” sau “Trei“.
Blazzaj este una dintre cele mai vechi trupe de jazz/fushion din România. Înființați în anul 1996 la inițiativa lui Eddie Neumann și Florin Barbu, purtând inițial numele de „FunkinLeFree”, „Blazzaj” se impune printr-un sound complex, plin de energie, culoare și originalitate. Numele trupei provine din combinația cuvintelor ‘blazare’ și ‘jazz’, folosit însă invers, adică ‘zzaj’. Citit de la coadă la cap, nu e altceva decât ‘jazzalb’. Au la activ doar două albume, „Atentie! Blazzaj” lansat în 1998 și „Macadam” lansat în anul 2003. Au la activ piese precum „Blazzaj„, „Urma„, „Un lucru” sau „Ghetoul de aur„.
E.M.I.L. este una dintre cele mai cunoscute și apreciate trupe punk din România. Înființată în anul 2000, trupa a devenit rapid cunoscută datorită aparițiilor tv frecvente și a influențelor evidente de la trupele Green Day și Sublime. Au lansat în anul 2002 primul lor material discografic, „Cocktail Verde„, un EP ce conține 7 piese, unele dintre acestea fiind cântate în concertele lor și-n zilele noastre, precum „Supradoză de vise” sau „Copacii înfloriți„. Au lansat până la ora actuala 3 albume de studio, „Rom, Fum și Vanilie” în 2005, „Știu, Ți Se Pare Absurd” în 2009 și „Imens” în 2015. În toamna anului 2010, trupa a lansat un dvd intitulat „10 Ani De Abuzuri, Excese și Imoralități„, fiind intens promovat în toată țara printr-un turneu cu același nume. Trupa va rămâne mereu cunoscută pentru piese precum „Da vrei„, „Pisica„, „Supradoza de vise” sau ceva mai recent, „2006” sau „Împreună Rezistăm„.
Antwerp Gipsy Ska Orkestra este una dintre cele mai apreciate trupe de ska/reggae. Aceasta are la bază muzica reggae și ska-punk, dar le combină cu foarte multe elemente din muzica țigănească, sunetul lor fiind unic. Grupul s-a format în anul 2003 în Anvers (în engleza Antwerp), Belgia. A devenit un grup destul de apreciat datorită stilului unic de muzică abordat. A primit atenția și aprecierea presei belgiene odată cu lansarea albumului lor de debut în 2007, iar în cei 13 ani de carieră au avut o multitudine de concerte, în cea mai mare parte internaționale. Una dintre influențele lor principale a fost Fanfara Ciocârlia, unul dintre cele mai apreciate grupuri de muzică țigănească din România. Au lansat piese precum „No Disco Boy„, „Toston Swing” sau „Djelem Djelem„.
Vița de Vie este una dintre primele trupe de rock alternativ din România. Înființată în București în 1996, aceștia au lansat de atunci 8 materiale discografice, ultimul fiind albumul „Acustic” din 2013. Au inspirat mulți oameni prin melodii precum „Îmi pasă„, „Basul și cu toba mare„, „Azi„, „Sunetul mai tare„, „Pierdut„, „Varză” sau „Praf de stele„. În toamna anului 2016, trupa va lansa cel de-al nouălea material discografic. Momentan, trupa nu a făcut public numele viitorului album, dar acesta va conține piese precum „Pe plajă-n Vamă la 5„, „Inimi Surde” sau „Luna și noi„.
One thought on “Bucovina Rock Castle – Ediția a VI-a – Detalii complete”
One thought on “Bucovina Rock Castle – Ediția a VI-a – Detalii complete”