Breathelast confirmată la Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2017

Anul acesta, festivalul Rock’N’Iași împlinește 11 ani de existență. La fel ca în anul 2016, vor avea loc 3 ediții ale festivalului: „Winter Edition”, ce a avut deja loc în perioada 25-26 martie 2017, „Open Air” ce a avut loc în perioada 19-21 mai 2017  și „Indoor Edition” ce va avea loc în perioada 27-29 octombrie 2017. Singura ediție care ce nu a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Iași a fost „Open Air”. Aceasta s-a desfășurat pe Pârtia de Schi din zona Copou, Iași.

În acest an, festivalul face parte din proiectul „Rock’N’Iași”, proiect de tineret finanțat de Primăria Municipiului Iași și implementat de Asociația Culturală Moldavia în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților Iași.

Ca în fiecare an, Rock’N’Iași revine în luna octombrie în Casa de Cultură a Studenților din Iași.  Comparativ cu edițiile anterioare, în acest an vor fi amplasate două scene, una în Sala Gaudeamus, unde se ținea festivalul în mod normal, iar cealaltă în Sala Dublin. În fiecare seară vor fi în medie 5-7 trupe. Până la ora actuală, s-au confirmat Destruction din GermaniaFallen Arise din Grecia și Godby din Republica Moldova, Funk’e Fetish și Diamonds Are Forever din Cluj-NapocaEnemynside și Haniwa din ItaliaRoll Models din Ucraina, Magen din Israel, Bucovina și Within The Nova. Pentru prima dată, Breathelast va cânta în cadrul festivalului Rock’N’Iași. Aceasta se întoarce pentru a doua oară în orașul Iași în anul 2017, primul lor concert fiind pe data de 24 februarie, atunci când a cântat alături de Asemic și Subliminal Damage în barul The Gate.

Breathelast este una dintre cele mai apreciate trupe din underground-ul românesc. Înființată în anul 2010, a devenit rapid cunoscută datorită genului muzical abordat, ce combină elemente din nu metal cu rock alternativ. Până la ora actuală, are doua materiale discografice: EP-ul „Breathelast” lansat în 2013, respectiv EP-ul „Maluri” lansat în anul 2014. In prezent, trupa lucreaza la primul album integral de studio, ce se va intitula „„All Of This Amounts To Exactly Nothing / Until You Throw It All Away”. Totodată, pe data de 19 octombrie, urmează să lanseze noul său videoclip la piesa „Ascuns în perețiEste o trupă cunoscută pentru piese precum „Îmi lipsesc„, „Întuneric„, „Maluri„, sau ceva mai recent, „Monstrul„.

Biletele și programul oficial urmează să fie anunțate în viitorul apropiat. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

One thought on “Breathelast confirmată la Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2017

Lasă un răspuns