„Azi” e primul videoclip al Mădălinei Andronic

Multi artiști din zona underground românească evoluează în mai multe proiecte muzicale. Sunt inclusiv cazuri în care un membru este în toate trupele aceleași scene locale. Dar, sunt și cazuri ca și cel al Mădălinei Andronic care are două proiecte muzicale în paralel. Activitatea ei principala se învârte în jurul formației ieșene numită Inside, dar, mai rar, lansează și compoziții solo. Anul acesta și-a lansat și primul clip al carierei solo pentru o piesă nouă, intitulata „Azi„.

Mădălina Andronic este o artistă din zona underground-ului ieșean. Aceasta activează de vreo 10-11 ani ca solistă și chitaristă în Inside, o trupa de rock alternativ din Iași. Majoritatea evenimentelor sau a concertelor sunt predominant pe plan local sau în zona regională a Moldovei, în orașe precum Suceava, Botoșani sau Galați. Ca și artistă solo, există de foarte mulți ani, dar producțiile sunt rare, devenind un proiect secundar. Prima producție solo a Mădălinei care încă este publică, a fost pentru piesa „Ce vreau eu„, lansată la finalul anului 2013. Canalul ei de YouTube cuprinde până-n prezent 4 producții. A doua melodie este „Ai rămas„, care, avea să ajungă ulterior în playlist-ul trupei Inside.

Anul 2023 aduce în atenția publicului două compoziții. Prima a fost „Necunoscut„, iar ultima este „Azi„. Cea din urmă are parte și de un videoclip oficial, primul din cariera solo al artistei. Ca și gen muzical, Mădălina se menține într-o zonă similară cu cea a trupei Inside, doar că-i ceva mai ambientală. Ca și gen muzical, muzica ei ar fi în zona de post rock sau muzică de lounge. Videoclipul în sine nu prezintă la rândul lui o poveste prea complicată, pare mai degrabă un jurnal, sau, un vlog al Mădălinei care îți dă impresia de un „making of” al piesei „Azi„. Cadrele au fost filmate de Iulian Miron, basistul formației Inside. Ca și temă abordată, „Azi” te duce într-o zonă subliminal melancolică, această stare crescând ca și tempo și intensitate până devine într-un mod evident de melancolic, cu o ușoară nota optimistă spre final. Sau, cum s-ar zice în engleză, momentul de „moving on”. Există inclusiv o trecere spre o parte ceva mai dură din punct de vedere instrumental. Dar, chiar și în cea mai mare duritate a piesei, tot senzația de muzică de lounge și liniștitoare predomină. E bine structurat echilibrul dintre stările emanate atât de versuri cât și de muzica în sine. E ușor deruntant, dar, nicidecum confuz, ceea ce se întâmplă în alte producții autohtone. Starea este clara de la bun început, „Azi” terminându-se cu acel calm care trece printr-o mica furtună și se întoarce iar la acel calm neașteptat de liniștitor. Trebuie menționat faptul că piesa a fost scrisă, cântată, produsă și înregistrată de Mădălina Andronic, ceea ce explica sincronizarea lirică și tehnică a acesteia.

Pentru mai multe detalii sau viitoare producții, puteți vizita pagina de YouTube sau de Instagram a artistei.

Lasă un răspuns