An Theos va reprezenta România în finala de la Wacken: Open Air 2018

Seara trecută a avut loc finala națională Wacken Metal Battle Romania. Evenimentul s-a desfășurat în Oldies Pub din Sibiu și a găzduit cinci trupe concurente: Tenebres, Hiraeth, An Theos, EvergreeD și Descend Into Despair. Inițial, trebuia să participe și trupa Indefiance, dar, din motive ce nu țin de organizare, s-a retras din cadrul concursului.

An Theos a fost marea câștigătoare a serii. Ea va reprezenta România în cadrul finalei mondiale ce va avea loc în cadrul festivalului Wacken: Open Air din Germania. Nu este prima trupă de folk metal autohtonă ce-și va face apariția în cadrul festivalului, în trecut făcându-și prezența trupe precum E-an-na, Bucovina sau Dirty Shirt. De altfel, cele mai bune clasări în cadrul concursului mondial de la Wacken pe care le-a avut România vreodată au fost realizate de trupe de folk metal. În 2014, Dirty Shirt a obținut locul 2, E-an-na obținând aceiași performanță în anul 2017.

An Theos este una dintre cele mai cunoscute trupe de folk metal din România. Înființată în anul 2010, trupa a devenit cunoscută publicului larg datorită versurilor ce au ca influență lumea dacică sau cea din mitologia românească. Au fost de la bun început sub tutela Rusidava Management, concertând în cei șase ani de activitate în țări precum Italia, Cehia, Ungaria sau Bulgaria. În cei 8 ani de activitate, trupa a lansat 2 albume de studio: „Seminția Dacă” în 2016, respectiv „Spre Cer” în 2017. Este cunoscută pentru piese precum „Noaptea Sânzienelor„, „Seminția Dacă” sau „Nedeea Lupilor„.

În finala mondiala a concursului, An Theos va concura cu formații din peste 30 de țări din întreaga lume. Wacken: Open Air va avea loc în perioada  2 – 4 August 2018.

One thought on “An Theos va reprezenta România în finala de la Wacken: Open Air 2018

Lasă un răspuns