An Theos – Noaptea Sânzienelor (Official Video)

An Theos este una dintre cele mai cunoscute trupe de folk metal din România. Înființată în anul 2010, trupa a devenit cunoscută publicului larg datorită versurilor ce au ca influență lumea dacică sau cea din mitologia românească. Au fost de la bun început sub tutela Rusidava Management, concertând în cei șase ani de activitate în țări precum Italia, Cehia, Ungaria sau Bulgaria.

Are la activ doar un material discografic în forma maxi-single-ului „Chemarea Străbunilor„, ce conține piese precum „Brațul de fier„, „Seminția dacă” sau piesa ce dă titlul materialului. Din anul 2016, trupa este independentă, iar pe data de 1 octombrie 2016, aceasta va lansa primul album, intitulat „Seminția Dacă„. Prima piesă de pe acest album este „Noaptea Sânzienelor„. Trupa a realizat un videoclip sugestiv la aceasta, fiind prezenți într-o pădure semi-întunecată, „sânzienele” fiind pretutindeni. Piesa în sine, are într-un fel două linii melodice: una energică predominantă în cea mai mare parte a piesei, iar pe la mijlocul piesei e o linie melodică total diferită, sunetul de vioară contopindu-se cu imagini ce arată „sânziene” dansând.

Videoclipul a fost realizat de FD Films, de producția audio ocupându-se Andrei Dragoș-Gabriel. Pe lângă membrii trupei An Theos, în videoclip mai apar  Cezara Ștefania Naamah și Xandra Ogrezeanu. Lansarea oficiala a albumului „Seminția Dacă” va avea loc pe 1 octombrie 2016, în clubul Fabrica din București. Acest concert va face parte din evenimentul „Folk & Metal Fest III„. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.