Ajutați trupa Harmăsar să-și lanseze album

În ultimii ani, Republica Moldova a fost locul de naștere pentru multe formații ce au ajuns extrem de populare și cunoscute pentru muzica lor. Dintre aceste trupe putem aminti Zdob și Zdub, Alternosfera sau Infected Rain. Însă, nu toate trupele au parte de aceiași posibilitate financiară, unele cântând pur și simplu din plăcere. Un exemplu ar fi trupa Harmăsar, o trupă de pagan metal din Chișinău. Trupa a luat nastere acum aproape 3 ani iar ca orice trupa nou înființată, a început să cânte mai mult cover-uri în primele concerte. Aceștia au făcut cover-uri după piese precum „Ciuleandra„, „Andrii Popa” de la Phoenix, „Mestecăniș” de la Bucovina sau „Midsummer Night” de la Korpiklaani.

Abia când au început să compună piese proprii, s-a arătat adevăratul potențial al trupei. Componența instrumentiștilor trupei Harmăsar nu este prea complicată, aceștia respectând formula clasica de un chitarist, un basist, un toboșar și un solist. Totuși, au un membru care cântă doar la nai, acest instrument aducând sunetul unic al pieselor Harmăsar. Printre piesele proprii ale trupei putem aminti „Vaslui 1475„, „Națiunea” sau „Daoi„.

Trupa ar avea intenția să lanseze un album, și a anunțat acest lucru printr-un comunicat oficial:

Dragi gospodari și gospodine, iată o venit și timpul cînd cerem și noi ajutorul vostru. În perioadă de activitate am strâns niște piese pe care dorim să le punem sub acoperișul primului album! Și voi aveți oportunitatea de a ne ajuta!
Din gură în gură, din share în share – răspîndiți vestea cea bună!

Harmăsar a creat o pagină oficială de donații, până la redactarea acestui articol strângându-se doar 7% din suma țintă. Pe acea pagină puteți găsi mai multe detalii despre proiectul trupei Harmăsar. Pe lângă aceste lucruri, trupa a făcut un clip prin care aceștia cer într-un mod hazliu aceste donații, spunând că „fiecare grăunte contează„.

Lasă un răspuns