Adamo Caduco – Insana

Câștigătoarea Semifinalei GBOB Bucovina 2016, Adamo Caduco, a lansat recent piesa „Insana„. Aceasta este piesa cu care a participat în cadrul acelei semifinale și este totodată prima de pe viitorul material discografic al trupei, „Dalbul de Pribeag„.

Este o piesă în care se poate face simțită prezența limbii române arhaice, specifică de altfel liricii trupei. Artwork-ul în schimb aparține lui Leonard Adrian Melisch, purtând numele de „Soledad en Dios„. Este o lucrare complexă, simbolizând „un ritual de transgresare al celor două lumi antinomice„.

Adamo Caduco este o trupă post rock din Suceava. Înființată în anul 2013, trupa reprezinta alter-ego-ul Laburinthos, trupă deja cunoscută în întreaga lume prin debutul “Augoeides”, lansat și promovat de celebrul label italian Avantgarde Music. Albumul a fost produs de Hupogrammos (Dordeduh, Sunset in the 12th House) și s-a bucurat de recenzii pozitive în multe reviste muzicale de specialitate. Stilul muzical al trupei pendulează între avangarde și Post Metal/Rock, cu intruziuni Dark Wave, inserții Ethereal, amprente Gothic și sonorităţi ce își găsesc fluența într-o cadenţă mistică ce nu ar putea fi catalogată ca inerentă vreunei tradiții. Din punct de vedere conceptual, tema principală a proiectului gravitează în jurul imaginii omului decăzut și erodat de timpuri, ce-și caută soteriologic locul într-o lume muribundă. Logo-ul oficial al trupei a fost realizat de Costin Chioreanu, unul dintre cei mai cunoscuți graficieni români. Acesta a realizat artwork-ul albumelor unor trupe precum Bucovina, Arcturus sau Arch Enemy. Totodată, trupa a cântat cu acesta în cadrul unui concert din clubul Rockstadt din Brașov. Anamo Caduco are la activ piese precum „Chthonian Amour” sau „Love is an old heresy„. Pentru mai multe detalii legate de viitoarele evenimente ale trupei, intrați pe pagina lor oficială.

Lasă un răspuns