A murit Prodigy din Mobb Deep

Hip-hop-ul mondial este în doliu de o zi încoace. În cursul zilei de 20 iunie 2017, Albert Johnson, cunoscut sub numele de scena „Prodigy„, a murit la vârsta de 42 de ani. Conform Reuters, artistul fuseseră spitalizat din cauza unei complicaţii pe fondul unei anemii falciforme, o boala ereditară a sângelui, prezentă în viața sa încă de la naștere. Momentan, cauza morții nu a fost pronunțată oficial.

Prodigy, alături de Havoc, formau duo-ul muzical numit Mobb Deep. Acesta a reprezentat în anii ’90 una dintre cele mai importante formații hip-hop de pe coasta de est americană, fiind printre cele mai recunoscute, alături de Nas și Notorius B.I.G. Înființată în 1992, trupa a lansat în cei 25 de ani de carieră 8 albume de studio, ultimul fiind „The Infamous Mobb Deep” lansat în 2014. Totuși, cel mai recunoscut material semnat Mobb Deep este cel de-al doilea album de studio, intitulat „The Infamous„, lansat în anul 1995. Acesta conține piesele sinonime cu Mobb Deep ce se mai aud și în zilele noastre, precum „Survival Of The Fittest„, „Temperature’s Rising„, „Give Up The Goods (Just Step)” și bineînțeles, „Shook Ones„.

Mobb Deep a avut fani inclusiv în România, trupa susținând singurul concert din țară în anul 2015, atunci când a fost printre headlinerii festivalului Airfield. Prodigy a reprezentat un om foarte important pentru multi artiști de profil, rapperi precum 50 Cent, Sean „Diddy“ Combs sau Lil’ Wayne aducându-i un ultim omagiu artistului pe paginile lor de socializare.

Îmi exprim sincerele mele condoleanțe pentru familia artistului, dar și pentru fanii Mobb Deep.

Lasă un răspuns