A murit Malcolm Young, membru fondator al trupei AC/DC

Anul 2017 a fost marcat de pierderi importante în istoria rock-ului mondial. Ultima a avut loc pe 18 noiembrie 2017, când staff-ul celor de la AC/DC a anunțat moartea lui Malcolm Young, unul dintre membrii fondatori ai trupei.

„Astăzi, cu mare durere, AC/DC anunţă moartea lui Malcolm Young. Împreună cu Angus (n.r. Angus Young), Malcolm a fondat şi creat AC/DC. Cu enormă dedicaţie şi angajament, el a fost forţa motoare a trupei. Ca vizionar, chitarist şi compozitor, el a fost un perfecţionist şi un om unic. Şi-a urmat mereu convingerile şi făcut şi spus exact ce a dorit. A fost foarte mândru de tot ce a creat. Loialitatea lui faţă de fani a fost fără egal”, au anuntat cei ce administrează pagina oficială de Facebook a celor de la AC/DC.

Malcolm Young a avut o cariera muzicala prolifică, fiind alături de fratele său, Angus Young, unul dintre membrii fondatori ai trupei AC/DC. A fost și va rămâne mereu unul dintre cei mai mari exponenți ai chitării ritmice în muzica rock, tehnica sa fiind mereu luată ca exemplu de majoritatea chitariștilor aflați la început de drum. Reacțiile după moartea lui Malcolm Young nu au încetat să apară, nume consacrate din rock-ul mondial exprimându-și regretul și condoleanțele. Cu toții îl consideră pe Malcolm Young ca fiind cel mai bun chitarist ritmic din toată istoria muzicii rock.

A contribuit la 16 albume de studio semnate AC/DC, devenind de altfel un membru sinonim cu numele trupei, piese precum „Highway to Hell„, „Hell’s Bells„, „T.N.T” sau „Thunderstruck” auzindu-se și-n zilele noastre. În anul 2014, s-a retras din trupă, fiind înlocuit de Stevie Young, nepotul său și al lui Angus Young. A avut multiple probleme de sănătate, precum cancer la plămâni, probleme cardiace și cea mai cunoscută, demență. Datorita fraților Young, AC/DC a ajuns cea mai de succes trupă australiană din toate timpurile, cu multiple premii și peste 110 milioane de albume vândute.

Lasă un răspuns