A murit Charlie Watts, bateristul trupei The Rolling Stones

The Rolling Stones este fără doar și poate cea mai longevivă trupă din istoria muzicii mondiale. Aceasta activează înca din anul 1962, devenind un nume emblematic și de referință în muzica rock. Activitatea acesteia a fost neîntreruptă de atunci. Din anul 1963, Charlie Watts a fost bateristul trupei. Acesta a activat timp de 58 de ani in The Rolling Stones, fiind unul dintre cei mai vechi membrii după Mick Jagger și Keith Richards, aceștia activând încă de la început din anul 1962.

Charlie Watts a încetat din viață pe 24 august 2021, la vârsta de 80 de ani. Anunțul a fost făcut public pe pagina oficială a trupei, printr-un comunicat de presă făcut de purtătorul său de cuvânt:

“Cu durere imensă vă anunțăm de moartea iubitului nostru Charlie Watts. Acesta a decedat pașnic într-un spital din Londra, înconjurat de familia sa.

Charlie a fost un soț, tată și bunic de neprețuit și un membru al trupei The Rolling Stones. Este remarcat ca fiind unul dintre cei mai buni bateriști ai generației sale.

Cu amabilitate vă rugăm să respectați intimitatea familiei, a membrilor trupei și a prietenilor apropiați în aceste momente dificile.”

Cauzele morții încă nu se cunosc. Charlie Watts a decis pe 5 august 2021 să se retragă din reluarea turneului “No Filter Tour” al trupei The Rolling Stones pe motivele unei proceduri medicale nespecificate. Turneul “No Filter Tour” a început în septembrie 2017 și trebuia concluzionat în anul 2020, dar datorită pandemiei de la nivel mondial a fost amânat până-n septembrie 2021. În locul acestuia, Steve Jordan, un colaborator îndelungat al trupei, i-ar fi ținut locul lui Charlie Watts la tobe.

Vestea morții sale a fost primită cu mare tristețe de lumea muzicală. Membrii unor trupe precum Kiss, Anthrax, Smashing Pumpkins sau muzicieni precum Elton John sau Paul McCartney au adus un ultim omagiu artistului pe paginile lor de socializare.

Leave a Reply