1000Facez pornește în turneul „Iarna Vine 2018”

Vineri, 23 noiembrie 2018, trupa moldovenească 1000Facez pornește în turneul „Iarna Vine„. Acesta are marcate 4 locații, prima fiind orașul Iasi. Vor urma în următoarea lună și alte concerte în orașe precum Tulcea, Chișinău sau București. Trupa se întoarce în Iasi după aproape o lună, ultimul lor concert având loc pe 27 octombrie 2018, în a doua zi de Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2018.

1000Facez este o trupă punk, cu multe influențe din ska, alternative și indie. A fost înființată în Chișinău în anul 2013. Conform propriei lor descrieri, „Sunt clienţii fideli ai barurilor care se află sub nivelul valurilor vâscoase ale asfaltului din Chișinău, de aceea se numesc cu mândrie și precizie topografică — underground band. În scurt timp, au creat mai mult de o melodie. Și chiar mai mult de 2. Le-a plăcut. Au înţeles că trebuie să se împartă cu această bucurie cu lumea întreagă. Și cântecele 1000facez au devenit auzite de 1000earz. Și a fost bine. Anul 2016 a început exact pe 1 ianuarie și nu prevestea nimic deosebit. Băieţii înregistrează primul lor cântec — „Mind revolution”. În mijlocul iernii geroase, melodia îţi teleportează spiritul pe o plajă toridă, plină de oameni semigoi cu plete lungi, care își scutură podoaba capilară plină de scoici și alge, în ritmul chitarei solo, care amintește un pic de Victor Ţoi și formaţia „Kino” (dacă aceste 3 cuvinte îţi sunt străine, folosește resursele inepuizabilele ale google-ului să afli cine este acest Ţoi, de ce a murit, de ce este încă viu și ce leagă muzica lui de cinematograf).  Apoi, ca întotdeauna, la un festival local (Cubometri), formaţia trezește simpatia întregului public subteran și ocupă, pe bună dreptate, locul. Datorită aceastei victorii băieţii au putut înregistra încă 2 melodii și atunci membrii formaţiei pentru prima dată au început să simtă, subtiiil-subtil, izul parfumului din flori de nu-mă-uita al zeiţei Fortuna. A doua oară această mireasmă (cu accente de flori de vișin) s-a simţit în mai, când 1000facez a fost numită formaţia lunii, conform blogului emergingindiebands.com. Acum nimic nu-i mai putea opri, nici chiar ofiţerii poliţiei rutiere. Cu pașapoartele biometrice în dinţi și instrumentele trigonometrice în gardă au urcat în spatele bikerilor și au luat calea drumeţiei, trasând pe hartă un triunghi echilateral perfect cu vârfurile România-Bulgaria-Moldova. Revenind din turul internaţional, băieţii au grămădit laolaltă toate cele 5 cântece, bune de un EP, și au lansat cu succes albumul „Songs About Peace, Alcohol and Happiness” în a 3-a zi a lunii cireșar.”

Evenimentul din Iași va avea loc în barul The Gate. Intrarea va fi de 10 lei. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns